• Valon Kurtishi: Protesta ekstremiste antishqiptare

  Ata pakurizore besiste, mongole e arixhinj qe dolen sot ne Shkup ne perkrahje te gjenocidisteve turq qe ne vitet 1914-1918 masakruan kanibalisht 1.5 milione civile te pafajshem armene, deportuan 3 milione te tjere, dhe qe pa asne fije ndergjegje nacionale shqiptare moren guximin te kritikojne ashper ...
 • Faik Konica: Pro jetës, kundër krimit

  Gati dhjetë vjet më parë ("gati" është term i goditur kur flitet për Shqipërinë, ku askush nuk është merakosur ndonjëherë të shënojë datën, qoftë edhe me përafërsi, të një ngjarje të çfarëdoshme), Madhëria e Tij Sulltani...
 • Frank Shkreli: Në Shkupin shqiptar, 2015???!!!

  Besojeni ose jo, por është e vërtetë - kjo është një demonstratë që u zhvillua të premtën në sheshin para xhamisë së Murat Pashës në   Shkup, në mbështetje të tezës së  Turqisë se gjenocidi  kundër popullit armen nga otomanët, fillim shekullin e kaluar,  nuk ishte i tillë...
 • H. & L. Blakaj: Profesori mbolli pemën e diturisë

  Kur ishim fare të vegjël  babai na thoshte:” bijtë e mijë kur të rriteni e të bëheni të vetvetes duhet gjithmonë të jeni të sinqertë, mos shtini , mos gënjeni , fitojeni  paranë më punë, më djersen e ballit, dhe mos harroni të jeni besnik. Besnik na thoshte bëhuni,  por besë mos zini aq lehtë...
 • Besim Muhadri: Karnavalet Ilire të Bozovcës

  Në pasditën e 14 marsit, pas një udhëtimi të gjatë nga Prizreni, nëpër shpatijet pitoreseke të Prevallkës e të Brezovicës, arrijmë të kalojmë Kufirin në Gllloboçicë dhe nisemi në drejtim të Tetovës. Pas një qëndrimi të shkurtër në Tetovë...
 • Harallamb Kota: Si u tradhtuan hungarezët nga serbët

  Hungarezët filluan përgatitjet për një fushatë të re ushtarake kundër osmanëve. Ndeshja midis dy ushtrive u zhvillua në Varna, në nëntor të vitit 1444 dhe fituan osmanët. Kjo fitore vendosi fatin e Ballkanit dhe të Perandorisë Bizantine. Në tetor të vitit 1446 në fushën e Kosovës...
 • Qazim Shehu: Hasan Frangu- figurë e arsmit shqiptar

  Hasan Frangu, mësues, i shpallur kohët e fundit me titullin :Qytetar Nderi nga komuna Lis e Matit, përbën në vetvete figurën e një njeriu të thjeshtë i cili ka shërbyer mbi katër dekada në arsim,që nga Vali i Martaneshit deri ...
 • Gëzim Hoxha: Shërbimet që ofron një shkollë

  Shkolla “Andon Xoxa” ndodhet në qëndër të qytetit të Fierit përballë “Bar Rinisë”, e vetmja hapsirë e gjelbër që ka mbetur në të. Emrin e një prej dëshmorëve të luftës Nacional Çlirimtare ajo e mban që prej hapjes së saj. Të 868 nxënësit patën rastin të ktheheshin dhe të zhvillonin procesin ...
 • Gjon Neçaj: Albani, Kampion i mundjes

  Alban Neçaj ka lindur më 02.06.1991 në Peraj të krahinës së Nikaj Merturit , në Tropojë, por është rritur në Lezhë, pasi nga vendlindja, prindërit e tij u larguan për një jetë më të mire, kur Albani ishte ...